• darkblurbg
    Haptotherapie de Hagen, Arnhem
    In contact met je gevoel en je lijf
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Loop je vast in je relatie? Vinden jullie elkaar niet of weten jullie niet hoe je met elkaar in gesprek komt of in contact komt? Missen jullie intimiteit in de relatie? Of het juist los van elkaar dingen kunnen ondernemen? Sinds 2017 geef ik relatietherapie op haptonomische basis. Daarbij maak ik ook gebruik van een aantal technieken uit de EFT (Emotionally Focused Therapy van Susan Johnson).

Hoe verloopt zo’n relatiesessie nou? Tijdens een gesprek kijken we naar het patroon dat jullie beiden inbrengen in de relatie en waar jullie precies op vastlopen. Vervolgens ga je met elkaar een oefening doen waarbij je voelt hoe jullie nu met elkaar omgaan en wat jullie daar beiden graag in willen. Verder bekijken we hoe jullie meer verbinding of juist meer autonomie in de relatie kunnen krijgen. Om uiteindelijk een nieuwe balans te krijgen die voor jullie beiden werkt. Je leert dus elkaar en jezelf nog beter kennen.

De oefening is vaak een positiebepaling om te bekijken welke positie jullie innemen in de relatie. Hoe beweeg je? Naar elkaar toe of van elkaar af? Wat is je verlangen daarin, en het verlangen van de ander? Ook is het mogelijk dat we gaan kijken hoe jullie omgaan met nabijheid en aanraking van elkaar.

Soms kan er in één sessie al veel bereikt worden. Andere keren is er een aantal sessies nodig om elkaar weer meer te kunnen vinden of juist om in verbinding uit elkaar te gaan. Hoeveel sessies er uiteindelijk nodig zijn bekijken we in overleg met elkaar.

Relatietherapie wordt meestal niet vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Informeer telefonisch of per mail naar de tarieven en vergoedingen als je belangstelling hebt voor haptonomische relatiebegeleiding.