• darkblurbg
    Haptotherapie de Hagen, Arnhem
    Haptotherapie is de therapeutische toepassing van haptonomie.
  • darkblurbg
  • darkblurbg
  • darkblurbg

Hallo! Leuk even kennis met je te maken. Mijn naam is Astrid Mols. Ik heb de 4-jarige opleiding haptotherapie gevolgd bij het ITH in Berg en Dal en ben gediplomeerd haptotherapeut en aangesloten bij de NFG (beroepsvereniging).

Hoe ben ik tot deze keuze gekomen? Nou, dat is niet zomaar gegaan. Er waren wat omzwervingen voor nodig om te merken waar mijn hart echt lag. Van huis uit ben ik Vertaler Spaans. Graag wilde ik in mijn werk contact hebben met mensen en tegelijkertijd ook de mogelijkheid hebben om mijn talige kant in te zetten. Ik heb een paar functies gehad in commerciële richting, maar kwam erachter dat daar toch mijn hart niet lag. Eigenlijk was ik niet zo commercieel. Ik moest het vooral hebben van de relaties die ik opbouwde met klanten; dat stukje ervan paste wel bij mij. Maar ik wilde meer de diepte in. Op een bepaald moment kreeg ik klachten van oververmoeidheid, omdat ik in een baan zat die me eigenlijk niet goed paste. Ik kwam terecht bij een haptotherapeut en daar leerde ik meer in contact te komen met mijn gevoel en behoeften. Zo werd me duidelijk wat ik écht graag wilde doen. Ik nam me voor om zelf haptotherapeut te worden.

Sinds 2010 heb ik mijn eigen praktijk en daarin werk ik met heel veel plezier. Uiteindelijk is het me gelukt om precies te doen waar mijn hart ligt.

Vanaf mei 2016 is mijn praktijk gevestigd in Gezondheidscentrum ’t Duifje. Een plek waar ik de samenwerking en verbinding vind met andere therapeuten en professionals. Mijn praktijkruimte in Arnhem deel ik met Ingrid Joosten, psychosomatisch therapeut. Ik ben er werkzaam op de maandag, woensdag en donderdag. Daarnaast heb ik op de vrijdag een praktijkruimte in Nijmegen. Mijn collega daar is Yarah Peeters ,eveneens haptotherapeut. Dit sluit aan bij mijn eigen ontwikkeling en behoefte aan meer verbinding, samenwerking, uitwisseling.

Mijn kracht als therapeut is dat ik een echte voeler ben en dat ik zowel jouw als mijn gevoel heel goed kan waarnemen. Dat zet ik in tijdens de therapie, zodat voor jou ook helderder wordt wat er op een bepaald moment gebeurt binnenin jezelf en tussen jou en de ander. Verder straal ik rust en veiligheid uit, zodat je vanuit gevoeld vertrouwen jouw eigen ontwikkeling kunt aangaan.