Mijn naam is Astrid Mols. Ik heb de 4-jarige opleiding haptotherapie gevolgd bij het ITH in Berg en Dal en ben sinds 2011 gediplomeerd haptotherapeut en aangesloten bij de NFG (beroepsvereniging) en RBCZ.
In de praktijk ontvang ik veel mensen met burn-out en stressklachten en daarnaast ook KOPP-kinderen. Dat is niet voor niets. Van huis uit ben ik een gevoelig mens, iemand die vertrouwt op haar intuïtie en creativiteit, rustig en wat introvert. Als kind groeide ik op met een ouder met psychische klachten waardoor ik me vaak onveilig voelde. Mijn coping mechanisme was presteren en niet lastig zijn. Ik leerde mijn gevoel weg te drukken en over mijn grenzen heen te gaan. Ik was een pleaser, wilde het graag goed doen voor iedereen. Maar hierdoor zorgde ik niet goed voor mezelf.
Volgens verwachting deed ik een hoge opleiding en kwam vervolgens terecht in verschillende commerciële functies, waarin ik helemaal niet gelukkig was. Wat ik vooral eigenlijk altijd al wilde is 'mensenwerk'. De contacten en het sociale aspect van de functies lagen me dus wel. Op een bepaald moment raakte ik overspannen omdat ik in een baan zat die me niet goed paste. Ik kwam terecht bij een haptotherapeut en daar leerde ik meer in contact te komen met mijn gevoel en behoeften. Zo werd me duidelijk wat ik écht graag wilde, zowel in mijn werk als in mijn privéleven. Ik nam me voor om zelf haptotherapeut te worden en ging de opleiding doen.
Uiteindelijk is het me gelukt om precies te doen waar mijn hart ligt. In oktober 2010 schreef ik Haptotherapie de Hagen in bij de Kamer van Koophandel.
Met veel plezier werk ik sinds die tijd in mijn praktijk. Mijn kracht als therapeut is dat ik een echte voeler ben en dat ik zowel jouw als mijn signalen van het lijf heel goed kan waarnemen. Dat zet ik in tijdens de therapie, zodat voor jou ook helderder wordt wat er op een bepaald moment gebeurt binnenin jezelf en tussen jou en de ander. Verder straal ik rust en veiligheid uit, zodat je vanuit gevoeld vertrouwen jouw eigen ontwikkeling kunt aangaan. Cliënten ervaren mij als betrouwbaar en authentiek.
Naast haptotherapie en haptonomische coaching voor volwassenen bied ik ook relatietherapie aan op haptonomische basis. Door de jaren heen heb ik de nodige nascholingen gedaan. Ik heb me vooral gespecialiseerd in burn-out en stressklachten, omgaan met traumatische hechting (na bijvoorbeeld seksueel misbruik of een vorm van mishandeling in het gezin van herkomst maar ook bij een algemeen onveilig gevoel in de gezinssituatie), therapie voor KOPP-kinderen (inmiddels volwassenen, met een ouder met psychische klachten) en voor volwassenen met een hoge gevoeligheid.
Vanaf mei 2016 is mijn praktijk gevestigd in Gezondheidscentrum ’t Duifje. Ik ben werkzaam in mijn praktijk op de maandag, woensdag, donderdag en vrijdag. Het gezondheidscentrum is voor mij een plek waar ik een prettige samenwerking en verbinding vind met andere therapeuten en professionals. Onder andere met haptotherapeut Ammelie van Beurden, die sinds 2020 haar praktijk heeft in het gezondheidscentrum. Beiden hebben we de nodige ervaring als haptotherapeut en we sluiten mooi op elkaar aan. Naast met volwassenen werkt Ammelie ook met kinderen en biedt ze zwangerschapshaptonomie aan.
Naast mijn werk als haptotherapeut in de praktijk zit ik ook in de redactie van Haptonomisch Contact, hét vakblad voor haptotherapeuten, haptonomen en iedereen die de haptonomie een warm hart toedraagt. In die hoedanigheid schrijf ik met enige regelmaat artikelen over haptonomie.